Потвърждавам, че имам навършени
18 години.
Партньори
William Grant & Sons Holdings Ltd
Независима семейна компания от 1887
William Grant & Sons Holdings Ltd е независима семейна дестилерия, помещаваща се в Великобритания и основана от Уилям Грант през 1887г. Днес, тя е сред глобалните лидери в алкохолната индустрия, водена от петото поколение на семейството. Портфолиото на компанията включва: най-награждавания сингъл малц в света – Glenfiddich, The Balvenie – крафт сингъл малц, световния Но.3 блендед скоч – Grant’s, както и други емблематични марки – ирландско уиски Tullamore D.E.W., джин Hendrick’s, ром Sailor Jerry, тройно малцово уиски Monkey Shoulder и други.
Beluga Group е сред водещите производители на алкохолни напитки в Русия. Основната цел на компанията е да произвежда най-високо качество дестилирани продукти, които се продават в повече от 50 страни. В компанията работят над 8000 талантливи хора. Седалището на компанията е в Москва.
The Pilavas
Семейството Пилавас дестилира узо, ракия и различни ликьори в продължение на три поколения. Рецепта им е останала непроменена почти 60 години: фини съставки, двойна дестилация и много търпение.
Concepts Ltd
Концептс ООД е търговска и маркетинг компания, създаден през 2001 г. от високопоставени служители на международни компании с богат опит във въвеждането и откриване на нови категории в премиум сегмента за храни и напитки.
Семейството Матийсен основава компания Borco преди повече от 60 години. Днес, Borco има уникално портфолио от премиум международни спиртни марки. Borco е единствената германска компания, която прави своите собствени премиум напитки на място в техните страни на произход и ги предлага успешно в целия свят.
Distell е компания с корени в Южна Африка, водеща в производството на алкохолни напитки, на които хората по целият свят могат да се насладят. Тази компания създава изключителни марки със силен акцент върху потребителите, като предлагат напитки във всички ценови сегменти.
Angostura Limited
Ангостура е един от водещите производители на Карибски ром с великолепна колекция от марки и е световен маркет лидер в битер категорията. Освен, че е притежател на Royal Warrant на кралицата на Англия за своите Angostura® ароматни битери, компанията успешно търгува своите емблематични битери и в световен мащаб с географски обхват в 164 пазара.
Пет поколения с мисия:
В услуга на благосъстоянието по целия свят.

Когато Хърбърт Ундерберг се жени за Катарина Албрехт на 17 юни 1846 и създава компанията Ундерберг-Албрехт в кметството на Райнберг в същия ден той е убеден, че има една наистина добра идея. И един наистина добър продукт. Но историята е започнала няколко години по-рано, когато по време на обучението си в Холандия и Белгия Хърбърт се запознава с билков елексир, които местните разреждат с холандска спиртна напитка / наподобяваща джин / в подходящо съотношение.
След джин-тоник дегустация на пазара в САЩ, Чарлз Ролс, който е построил репутацията си с работата си в Плимут Джин – обединява усилията си с Тим Уериъл, който имал опит в маркетинг на храни от премиум сегмента, за да анализират състава на напитките, използвани за миксиране. И така започва тяхното 15- месечно “пътуване“. Безбройни дни , прекарани в Британската библиотека в проучване на източници за хинин от далечната 1620г, екскурзии, в търсене на най-чистите находки от тази ключова съставка и 5 различни варианта на рецептата са били необходими преди Чарлз и Тим да бъдат доволни от резултата и първата бутилка от Фивър Трий Тоник да се произведе през 2005 година.
Bottega е успешна фамилна компания, разположена в Bibano, Тревизо (на 45 км северно от Венеция), която произвежда и разпространява типични италиански първокласни напитки и хранителни продукти на световния пазар. Bottega е трето поколение бизнес, воден днес от Барбара, Сандро, и Стефано Ботега. Седалището на компанията се намират във ферма от 17-ти век, която е реновирана, за да се запазят оригиналните архитектурни и екологични характеристики и заобиколена от 10 хектара лозя. Компанията управлява и винарна в Valpolicella и две в Montalcino: тук се произвеждат най-добрите червени вина от Венето и Тоскана, включващи Amarone и Brunello. Компанията управлява и няколко различни марки, сред които са Alexander, Bottega и Cantina dei Poeti. С цел производство и разпространение на най-доброто италианско вино, грапа, спиртни напитки и храна от цял свят, Bottega залага основно на Качество (италиански вкус и автентичност), Дизайн (израз на отличен естетически характер на италиянската продукция) и Социална Отговорност към околната среда и обществото.
Piper-Heidsieck
Piper-Heidsieck е една от най-старите и престижни къщи в Champagne, Франция. Основана е през 1785 от Florian Louis Heidsieck, чиято цел е била да създаде вино достойно за кралицата. Със своята велика история от повече от 230 години, Къщата се е превърнала в синоним на превъзходство, смелост и величие. Piper-Heidsieck е едно от най-награждаваното Шампанско в света, чийто уайнмейкър е бил провъзгласяван за "Sparkling Winemaker of the Year" осем пъти през последните 10 години.

Повече от 20 години е официална напитка на филмовия фестивал в Кан, а от три години е официален партньор на церемонията по връчване на филмовите наградите „Оскар“.
Zelanos
Винарна Зеланос се намира в с. Славянци, общ. Сунгурларе, обл. Бургас и е една от най-новите бели перли на българското винарство. Притежава над 700 дка собствени лозя и има възможност да произвежда 300 000 бутилки годишно. Изключително модерна, красива и отворена за туристи, намираща се само на около 60 км от Бургас, Зеланос очарова всички посетители с красивата си архитектура, забележителното си местоположение, много интересния подбор на сортове и разбира се с високото качество на продуктите си.
ZONIN1821 под onin е един от най-важните производители на вино не само в Италия, но и в света. Дистрибутира и продава вина и пенливи марката Zonin, както и тези на останалите 9 имота, собственост на фамилията. Вдъхновен от принципа „всеки регион има свои традиции, всеки район има свои собствени вина“, Gianni Zonin от края на 60-те години подбира най-добрите тероари, затвърждавайки ZONIN1821 като това, което е днес – лозя с площ от около 2.000 хектара, наблюдавани от 32 енолози и агрономи. Това се допълва от 9-те имота, разположени в 7-те най-добри винарски района в Италия, както и имот в Barboursville Vineyards във Вирджиния, САЩ.
Advini Group
AdVini като френския лидер в терорните вина, съзадава синергия между целия винен сектор. Лозята и винарните под шапката на AdVini обхващат всичкия ноу-хау на винопроизводството от най-добрите тероари във Франция и останалия свят. Лозята покриват обща площ от 2072 хектара, с 29 изби, винарни и шата.
Винарните споделят една и съща философия по отношение на отдадеността си към качеството на продукцията и желанието да запазят и популяризират тероарите си.
Традиция и иновативност в производството на висококачествени продукти
Марката Тиквеш се гордее с над 130-годишната си традиция на производство на вино, започнала през 1885 година. Винарната Тиквеш е най-старата винарна в Македония. Претърпяла е различни трансформации, продължителни промени и подобрения, които я адаптират към нуждите на пазара и желанията на потребителите.

От 2003 година избата Тиквеш е собственост на „М6“ – успешна инвестиционна група с богат опит в индустрията за производство на напитки, както и големи мултинационални компании. Новите собственици стартираха интензивен, инвестиционен процес и през последното десетилетие повече от 35 милиона евро са били инвестирани в модерни апаратури за производство на вино, поддръжка и модернизация на капацитетите, както и представяне на най-добрите методи за отглеждане на лозе. Целта е да се създаде „най-доброто от Македония“, посвещавайки голямо внимание на детайлите от всяка фаза на производствения процес, от лозето до доставянето на готовия за консумация продукт.
На площ от 15 хил. кв.м, включваща винарна, дестилерия, подземни изби за отлежаване на виното и помещения за посрещане на гости, Domaine Costa Lazaridi от 1992г. насам пише своята собствена страница в гръцката традиция на винопроизводството.
Ешпорао е фамилна португалска компания за вино състояща се от две изби, Herdade de Esporão и Quinta dos Murças. Първата е разположена в Baixo Alentejano регион, около 170 км югоизточно от Лисабон. Разпростира се на 1800 хектара, от които 450 хектара са засети с лозя.

Quinta dos Murcas, която се намира в зоната Cima Corgo на Дуро е била закупена от Ешпорао през 2008г.

Ешпорао е един от лидерите в производството на вино и зехтин в Португалия.